Petra Prokšanová - Mají z nás strach! Proto lžou, ohýbají vlastní pravidla a manipulují už i děti!

26. 5. 2024

Právě proběhly "studentské volby do EP", které každoročně organizuje Člověk v tísni pro studenty středních škol.

Koalice STAČILO! u středoškoláků příliš nezabodovala. Není divu, když bylo vyvinuto maximální úsilí, aby se o její existenci ani nedozvěděli. Do studentské předvolební debaty ZAVOLÍME!, která byla vysílána v pátek 26. dubna dopoledne během vyučování ve středních školách po celé zemi, nebyl zástupce STAČILO! pozván, přestože už v té době měla koalice preference bezpečně přes 5 %. "Musíme se řídit relevancí kandidátů pro mladou generaci," přišlo jako odpověď na náš prostest. A tak strážci jediné správné pravdy rozhodli, kdo je pro mládež relevantní a kdo má dostat prostor. Tolik k tak proklamované objektivitě, kterou se organizátoři chlubí na svých stránkách. Od studentů žurnalistky z Univerzity Karlovy by jí člověk očekával. Od spolupořádající iniciativy Díky, že můžem, už trochu méně. Vymývání mozků středoškoláků doslova v přímém přenosu.

Tím však vytěsňování koalice STAČILO! z veřejné debaty nekončí. Veřejnoprávní (!) Česká televize si pro letošní volby dokonce ohnula pravidla zvaní kandidátů do finální předvolební debaty, aby nemusela pozvat náš subjekt s potenciálem 13,5 % a pojala ji jako "Závěrečnou debatu s předsedy a zástupci politických stran a hnutí zastoupených v Poslanecké sněmovně o vztahu národní a evropské politiky". SPOLU tak bude mít v debatě hned 3 své zástupce. A váš hlas - hlas opozice, hlas nesouhlasu, protestu proti asociální politice v hodnotě 13,5 % bude záměrně ignorován. Ať mi nikdo nevykládá, že Česká televize není poplatná současnému režimu.

Tomu je potřeba říct STAČILO! A pokud nám brání oslovit voliče média a státní instituce, znamená to jediné - mají strach, že uspějeme! A my uspějeme. Hlavně díky vám, kteří sdílíte naše příspěvky, lepíte plakáty, povídáte si s lidmi v okolí. Vydržte, prosím, tohle maximální nasazení až do konce. Společně si je 7. a 8. června namažeme na chleba.

SDÍLEJTE - VOLTE 26 - ŘEKNĚTE STAČILO

Petra Prokšanová