Michelin - gastrozážitky z peněz daňových poplatníků

18. 7. 2023

Tvrdily to všechny pravicové vlády a tato pětikolka tím straší snad nejvíce. Občané, musíte si utahovat opasky. Jak kdo?

Zde je pouze kamínek do mozaiky, jak tato vláda podléhá lobbistickým nátlakovým skupinám: 12. července jednomyslně schválila 100 milionů korun na pět let pro společnost Michelin. Prý se to Česku fofrem vrátí. Komu? Těm, kdo neberou platební karty, ale pouze hotovost? Těm, kdo se vás trapně ptají, zda chcete doklad o zaplacení? Ten se dává automaticky, kartou se platí. Jinak to nějak smrdí a ryba páchne vždy od hlavy. Daně z gastroturistiky nás nezachrání.

Tak budeme platit reklamu luxusním a povětšině pražským restauracím a chodit se dívat na hosty přes výkladní skříň, protože poctivá pracující rodina si takový gastrozážitek nemůže dovolit. A to už tady bylo za tak vychvalované první republiky. Bohatí na palubě tančili a chudí se dřeli v podpalubí. Bohatí na vánoce měli stromeček, hračky, pomeranče,… Dejte dětem číst klasiky (Hrubín, Němcová, Vančura, Neruda, Poláček…), a nikoliv jen Herryho Pottera.

Vítězslava Baborová
Naše pravda, internetové vydání 17.7.2023