KSČM podpořila oborářskou demonstraci před Strakovkou. Ne odchodu do důchodu v 68 letech, ne škrtům a zdražování, ne vládě!

29. 3. 2023
Dnešní ( 29.3.2023) demonstrace pořádaná OS KOVO byla skvělá! Vysoká účast zástupců různých odborových svazů i radikální projevy odborových předáků zaznívající z pódia nemohly nikoho nechat na pochybách, že pracující mají současné asociální vlády opravdu po krk.
Také se ukázalo, že jsou to právě odbory, kdo má potenciál stát se hybatelem a sjednotitelem v boji za zlepšení práv pracujících. A to těch budoucích, současných i minulých. Nesmí ale vysrabit. Naopak je nutné tlak zvyšovat a klást reálné, ale odvážné požadavky a nechovat se žluťácky, patolízalsky a servilně. Pracující dali odborům důvěru a ty jí nesmí zklamat.
A my, komunisté, je v takto vedeném boji samozřejmě podpoříme všemi dostupnými prostředky. Tak jak jsme to udělali i dnes. Nedáme vládě vydechnout ani den. Mé dnešní vystoupení na demonstraci Odborového svazu KOVO před Úřadem vlády ČR. Bohužel vládní papaláši zbaběle před hlasem občanů utekli na výjezdní sedánek. Projev Kateřiny Konečné:

Z projevu vyjímáme: Předsedkyně KSČM a europoslankyně Kateřina Konečná na pódiu řekla, že vláda jsou »poserové«. Expresivní slovo opakovala několikrát. »Jste poserové a dneska jste to potvrdili,« řekla Konečná. »Nevážená vládo, zdrhli jste před námi, protože se nás bojíte. Věčně před občany utíkat nebudete,« uvedla Konečná. Podle ní se Fialův kabinet nechová jako vláda suverénní země. »Stydím se za vládu, která ohýbá hřbet před EU, Německem, před kýmkoli, aby mohli políbit jeho prsten. My jsme suverénní země,« řekla Konečná, podle níž se nelze uchlácholit řečmi, že změnu odchodu do důchodu nikdo nemyslí vážně. »Dneska jsem v novinách viděla nové valorizační schéma. Pořád je tam 68 let, automaticky pro ty, kterým je dnes 34 let,« varovala europoslankyně. »Budeme zemí, kde se chodí do důchodu naposledy. Už teď máme nejdražší bydlení v Evropě a jednu z největších inflací. To je výsledek práce těch, kteří se nás bojí, vládnou si ve svých palácích a netuší, co se děje v naší krásné zemi,« připojila Konečná.

Video:

Fb KSČM