Demagogie lidovce Bartoška na pokračování

14. 12. 2022

Lidovecký místopředseda sněmovny, Bartošek, je jedním z největších "válečníků" českého parlamentu. To je vlastně svého druhu jeho záliba. K tomu ještě patří komunistožroutství, sinožroutsví a rusofobie. Musím říci, že i když se ostatní lidovečtí předáci rovněž snaží být rusofóbní, pan místopředseda je překonává.

V pátečním Právu tento „dobrý“ muž zveřejnil článek, který se týká výše vojenských výdajů největších vojenských velmocí světa v roce 2021.

Musím bohužel říci, že pan Bartošek žongluje poněkud velmi volně s čísly. Tam, kde se mu to zdá propagandisticky vhodné, zvolí číslo absolutní. Ale např. u Ruska, které nevynakládá na obranu ani desetinu výdajů, které vydávají každoročně Spojené státy, sdělí publiku, že ruské vojenské výdaje vzrostly meziročně o 3,4%. Toto číslo ale vůbec nic neříká o absolutní výši ruských zbrojních výdajů. Takže uveďme raději ta absolutní čísla výdajů. Celý článek zde:

Jiří Paroubek