Delegáti OV KSČM Jindřichův Hradec na IX. sjezdu KSČM

15. 5. 2016

Tento víkend 14.a 15. května se v pražském Top hotelu konal IX.sjezd KSČM. Tohoto sjezdu se zúčastnila i delegace jindřichohradeckých komunistů v čele s poslankyní PS PČR Alenou Nohavovou, která byla na sjezdu přítomna jako host. Delegáty byli: Tomeš Vytiska z Jindřichova Hradce, Radek Nejezchleb z Kunžaku, Karel Pavlů a Alena Novotná ze Slavonic. (viz. foto)
Na sjezdu bylo zvoleno nové vedení strany pro příští volební období. Předsedou ÚV KSČM se opět stal Vojtěch Filip. Prvním místopředsedou (vnitrostranická práce a ekonomika) byl zvolen Petr Šimůnek. Dalšími dvěma místopředsedy Josef Skála (ideologie, propaganda a mediální činnost) a Jiří Dolejš
(odborné zázemí, volby, parlamentní a komunální politika, včetně spolupráce s odbory a levicovými subjekty).
Sjezdu se zúčastnili i vzácní zahraniční hosté. Nejvýznamnějším hostem byla velvyslankyně Číny v ČR Ma Kche-čching, dále předseda KS Ukrajiny Petr Simoněnko a další zahraniční zástupci komunistický či levicových stran z celého světa (např. Slovenska, Kuby, Portugalska, Francie atd.) Nejvýznamnějším domácím hostem byl předseda ČMKOS Josef Středula.
V průběhu sjezdu bylo předneseno mnoho názorů a myšlenek pro další směřování KSČM do budoucích let. Jednání byla věcná a věřme, že v příštích letech KSČM ještě posílí svůj vliv ve společnosti.

Delegáti IX. sjezdu J.Hradec