Akce proti lžím České televize.

9. 6. 2016

Ve středu 8.6.2016 organizovala občanská iniciativa Aliance národních sil před budovou České televize v Praze na Kavčích horách demonstraci, kterou chtěla upozornit na vysílání propagandy a lží ve zprávách České televize.

Demonstrace se účastnilo asi 40 občanů z Prahy, tři z Plzně a jeden z Českých Budějovic. Vystoupení řečníků bylo prakticky shodné a mnohdy vynikalo přirozeným vlastenectvím a varováním před vlastizradou našich politiků, nečinností policie, rozkradením a zadlužením státu v posledních 25 letech.

Na demonstraci byly přečtené dopisy, které potom byly odvezeny k předání do parlamentu ČR.

Přiznám se, že jsem byl překvapen účastí i obsahem a kulturností projevů. Celá akce se obešla bez incidentu. Přestože Česká televize o akci věděla, zaměstnanci sledovali demonstraci z oken a balkonů, nikdo za Českou televizi nepřišel, aby si vyslechl názory občanů a přislíbil, že se Česká televize nad připomínkami zamyslí.

Věřím, že příští akce bude podpořená dalšími iniciativami a větším počtem občanů. Jestli chceme něco v této zemi změnit, musíme si začít říkat pravdu. Tato společnost potřebuje změnu systému, výměnu politiků. Musíme si začít říkat pravdu. Nežijeme jenom dnes, musíme začít myslet i na budoucnost. 

Autor: 
+ foto: Praha, 8. 6. 2016, Václav Princ
Zdroj: 
Vlastní