Pracující Češi odvádí do státní kasy obrovské peníze. V důchodu se o ně stát nepostará!

10. 7. 2018

O své důchody se musíme postarat především sami. Česko již propáslo ten správný čas na realizaci penzijní reformy, budoucí senioři tedy musí počítat s výrazně nižším státním důchodem. Podle ekonomů by lidé neměli spoléhat na finanční zajištění ve stáří na stát a měli by spořit na důchod jak sobě, tak svým dětem.

Tři čtvrtiny rodičů svým ratolestem spoří. Nejčastěji volí některé z finančních produktů zaměřených na děti (55 %). Jen velmi málo rodičů ale svým dětem dává stranou více než tisícikorunu měsíčně, vyplývá z průzkumu ČSOB Penzijní společnosti.

Celých 37 % rodičů svým dětem ukládá peníze v hotovosti, jen 35 % respondentů využívá nějaký finanční produkt. Mezi těmito rodiči vede stavební spoření, které volí 56 % respondentů, 32 % dotázaných posílá dětem peníze na spořicí účet a 25 % rodičů založilo dětem životní pojištění. Doplňkové penzijní spoření pro děti má sjednáno 8 procent rodičů, kteří pro své dítě spoří.

Celý článek zde.

Money MAG.cz