Putin: Kdo rozpoutal válku? Pokusy přepisovat historii jsou stále drzejší. Poslechněte si zatím nepublikované archivní materiály

24. 4. 2020

Vladimír Putin přednesl dosud nepublikované a nezveřejněné historické materiály. Viz. videozáznam - neformální summit SNS Petrohrad 2019.

Co z nich vyplývá?

Polsko nebylo protihitlerovskou zemí. Naopak - 26. ledna 1934 to bylo Polsko FIRST, kdo podepsal smlouvu o neútočení s Hitlerem mezi evropskými státy. To je také nazýváno "Pilsudski-Hitler pakt."

Polsko se s Německem připravovalo na agresi proti SSSR. To je důvod, proč všechny opevnění Polska byly postaveny ... na hranici se Sovětským svazem. Na hranicích s Hitlerem nebylo nic postaveno, kromě zadních skladů. To Němcům hodně pomohlo porazit polské armády na podzim roku 1939.

Po mnichovské tajné dohodě obdrželo Polsko, stejně jako Třetí říše, solidní kus Československa. Hitler - Sudeten, Polsko - Okres Teshin.

Hitler oficiálně vypověděl smlouvu o neútočení s Polskem 28. (To znamená, že obě země ve skutečnosti uzavřely dohodu proti Berlínu, která byla považována za nepřijatelnou).

Hitlerovo zničení Polska pro SSSR proto vypadalo takto: jeden rusofobní režim zničil další rusofobní režim. Stalin neměl důvod pomáhat Polákům. Kromě toho oficiálně zakázali SSSR poskytovat jakoukoli pomoc a vyhlásili zákaz vstupu rudé armády do Polska (to bylo během návštěvy anglo-francouzské delegace v Moskvě v srpnu 1939).

Videozáznam zde:

Vložil: jk